Dette er vel ikke akkurat hummus slik vi kjenner den med kikerter, men den minner veldig både i smak og konsistens.
Denne er laget med solsikkekjerner som gir en veldig rund og fyldig smak. Jeg har smaksatt min med fersk timian, cayennepepper og chipotle, men du kan bruke det du liker 😊
For å lage denne trenger du:
Bløtlegg solsikkekjernene over natten (eller minst 6 timer). Hell av vannet og skyll dem godt under rennende vann.
Fyll de over i en foodprocessor og kjør den til de er grovt hakket. Bland i hakket hvitløk og bland dette noen sekunder. Tilsett sitron, tahini og olivenolje. Bland alt godt sammen. Konsistensen du har nå er mest sannsynlig ganske tørr. For å gjøre den mer flytende tilsetter du vann til du får ønsket konsistens. Tilsett krydder etter ønske.
Nyt den på brødskiva, som tilbehør til middagen, eller som dipp til fredagskosen 💞
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.