Hva jeg tilbyr Butikk Om meg Logg inn Få 3 yogavideoer!

Lag brusende badebomber

oppskrifter Sep 30, 2018

 

Tenk deg å kunne synke ned i et badekar med varmt vann og en stor brusende badebombe full av godsaker til kropp og sinn! :-)

Jeg elsker å lage ting og prøve ut nye oppskrifter, og første gang jeg skulle lage badebomber ble de...ehhh...interessante :-) De ble altfor bløte, noe som resulterte i flate pannekake-badebomber. Og ikke ble de spesielt fuzzy og brusende heller......

MEN, jeg gav meg ikke av den grunn, og nå har jeg testet ut litt forskjellige oppskrifter, og funnet en som passer for meg hvertfall.

For å lage badebomber trenger du i utgangspunktet bare bikarbonat, sitronsyre, eteriske oljer og trollhasselvann (evt en sprayflaske med vann) Men i den oppskriften jeg bruker mest har jeg også i epsomsalt, maizenna, mandelolje og såpefarge (Evt konditorfarge)

Jeg deler begge oppskriftene med deg, så kan du teste ut begge to :-)

Grunnene til at jeg har i epsomsalt er mange. Epsomsalt viser seg å være mykgjørende for huden, det trekker ut avfallstoffer, beroliger nervesystemet, virker avslappende på kropp og sinn, redusere muskelsmerter og demper forkjølelses-symptomer. Jeg vet at Felleskjøpet selger store sekker med Epsomsalt til en rimelig penge.

Ane's favoritt-oppskrift:

  • 1/2 kopp bikarbonat
  • 1/4 kopp epsomsalt
  • 1/4 kopp maizenna
  • 1/4 kopp sitronsyre
  • 1 ss mandelolje (evt jojoba, kokos) 
  • 20 dråper eterisk olje etter smak og behov
  • Såpefarge/konditorfarge
  • Trollhasselvann (evt en sprayflaske med vann)

 

Bland sammen de tørre ingrediensene og rør det godt sammen. Bland oljen og de eteriske oljene i en liten skål for seg. Hvis du bruker flytende farge kan du tilsette dette også sammen med oljene. Hvis du bruker fargepulver blander du det sammen med det tørre.

Når du nå skal blande det tørre og det våte sammen er det viktig at du gjør det veldig forsiktig og bare tar litt og litt av det våte om gangen. Drypp noen dråper i og rør godt. Gjør dette noen ganger til alt er blandet godt sammen. Hvis du ønsker å ha flere farger på bombene deler du bare opp røra i 2 skåler og blander fargene hver for seg.

For å finne den riktige konsistensen på røra sprayer du nå på trollhasselvann. Det går også helt fint med vanlig vann. Konsistensen skal være ganske tørr, men likevel holde litt på formen når du klemmer massen inni hendene. Her må du bare prøve deg litt frem.

Fyll massen i silikonformer, litt stive muffinsformer eller såpe-former. Dytt massen lett oppi formen. Hvis du bruker såpe-former som består av to deler, fyller du delene slik at det er litt topp på dem og klemmer de sammen slik at det overflødige kommer ut.

La massen tørke i formene minst 1 time før du tar de ut. La de tørke ca 24 timer. Hvis badebombene sprekker opp (noe de gjør av og til) etter at de har tørket, har det mest sannsynlig med luftfuktigheten å gjøre.

Hvis du ønsker å lage en litt enklere variant blander du bare sammen 2 kopper bikarbonat med 1 kopp sitronsyre. Drypp i eterisk olje etter ønske og spray på vann til du får en passende konsistens.

Jeg bruker eteriske oljer fra et selskap som heter Doterra. De har helt rene og trygge oljer. Anbefales på det varmeste! Jeg handler oljene til innkjøpspris, og kan hjelpe deg å opprette handlekonto slik at du også får tilgang til innkjøpspris. Bare ta kontakt hvis du er interessert og ønsker mere info. Legg igjen kommentar under innlegget eller send meg melding på Facebook.

Hvis du har lyst til å være med i gruppa mi på Facebook, så finner du den HER Der har jeg live-sendinger med yoga, pust, meditasjon og eteriske oljer.

Hjertelig velkommen!

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.